Geheel vrijblijvend offerte aanvragen
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Programma op maat
  • 200+ Opdrachtgevers
  • Van 10 tot 300+ personen
Home » Activiteiten in een maatwerk programma » Vuurtorenbezoek Ameland

Vuurtorenbezoek Ameland

Prachtig uitzicht na bedwingen 236 traptreden 


Prachtig uitzicht vanaf de vuurtoren

Aanschouw prachtige Ameland vanaf grote hoogte


55 meter hoge gietijzeren verschijning

Een imposante verschijning op Ameland is de in 1880 gebouwde 55 meter hoge vuurtoren. Deze gietijzeren toren is sinds 2005 niet meer door de kustwacht in gebruik en is inmiddels een onbemande toren. Camera’s houden tegenwoordig de kustlijn dag en nacht in de gaten. De karakteristieke lichtbundels laten nog altijd wèl hun stralen over het eiland schijnen en de vuurtoren is geopend voor publiek. U treft op de verschillende verdiepingen boeiend ingerichte exposities aan en ook vertellen oud-vuurtorenwachters hier nu digitaal hun verhalen. Bovenin is een werkkamer ingericht, zoals deze vroeger door de vuurtorenwachter werd gebruikt.

Prachtig uitzicht na bedwingen 236 traptreden


Wie de uitdaging aangaat en de 236 treden van de trappen in de vuurtoren aflegt wacht boven op de omloop van de toren een schitterend en uniek uitzicht over Ameland en Terschelling.

Vuurtoren bezoek tijdens uw teambuildingsprogramma op Ameland


Het bezoek aan de vuurtoren kunnen we goed combineren in een fietstocht, maar ook prima aan te bieden binnen een activiteiten keuzeprogramma.

Let op! Een vuurtorenbezoek is enkel te boeken bij een event op maat. Vraag een offerte aan.

Roelof en Tiada

Neem vrijblijvend contact op

Uw event op Ameland laten plaatsvinden? Wij staan u graag vrijblijvend te woord. Wij denken graag met u mee om het verblijf op het eiland onvergetelijk te maken. Maak kennis met WadEvents!

Direct contact opnemen Bel 0562-850180