Geheel vrijblijvend offerte aanvragen
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Programma op maat
  • 200+ Opdrachtgevers
  • Van 10 tot 300+ personen
Home » Activiteiten in een maatwerk programma » Sleepnetvissen en zeehonden kijken

Sleepnetvissen en zeehonden kijken

De Waddenzee in pracht en praal

Ontdek wat de zee voor het oog verborgen houdt

De ideale overtocht tijdens uw zakelijke event naar Ameland


Samen kijken naar de gevangen vissen en schelpdieren

De Waddenzee is de kraamkamer voor vele soorten vis en schelpdieren...

Rondvaart tussen de zandbanken door naar de zeehonden

Tijdens een rondvaart met de Brakzand varen we tussen de zandbanken door over de Waddenzee naar de zeehondenbanken. We hebben rondom Ameland verschillende zandbanken waar zeehonden liggen wat dit een ideale activiteit voor uw personeelsuitje maakt. Deze zandbanken zijn maar tijdelijk boven water door het getij. Hierdoor voelen de zeehonden zich veilig en kunnen ze vanaf zo’n zandbank meteen het water in glijden en gaan jagen. De zeehonden eten gemiddeld zo’n 5 tot 7 kilo vis per dag. Je ziet hier voornamelijk de gewone zeehond en de grijze zeehond, deze laatste noemen ze ook wel de Kegelrob.

Sleepnetvissen op het Wad

Op de terugreis gooien we het sleepnet uit, het binnenhalen hiervan is het hoogtepunt van de dag. Met een sleepnet wordt naar boven gehaald wat de zee voor het oog verborgen houdt. Van verschillende soorten krabbetjes tot glazige garnaaltjes en verschillende soorten platvis en rondvissen. De Waddenzee is de kraamkamer voor vele soorten vis en schelpdieren. Je krijgt de mogelijkheid om de zeedieren van dichtbij te bewonderen, waarna we ze weer terug in zee zetten. Dit maakt uw bedrijfsuitje op Ameland niet alleen leuk maar ook leerzaam.

Zeehonden spotten bij de kust van Ameland

Van alle gemakken voorzien

De Brakzand is volledig uitgerust om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. We beschikken over twee sanitaire voorzieningen, zodat u nooit lang hoeft te wachten. Of u nu wilt genieten van het prachtige weer buiten of de voorkeur geeft aan de warmte binnen op koudere dagen, we hebben zowel binnen- als buitenzitplaatsen beschikbaar. Onze vriendelijke crew staat altijd voor u klaar om u te voorzien van een kopje koffie met gebak of een verfrissend koud biertje vanachter de bar. Uw incentive moet natuurlijk wel motiverend en comfortabel blijven!

Unieke overtocht naar Ameland

De Brakzand is tijdens een bedrijfsuitje of teambuildingsuitje ook prima in te zetten om de oversteek te maken van Holwerd naar Ameland. Groot voordeel hiervan is dat we niet afhankelijk zijn van de veerboottijden en u alleen aan boord zit met uw eigen collega’s. We ontvangen u dan met koffie en gebak en vertrekken wanneer iedereen aan boord is.

Let op! Deze activiteit is enkel te boeken bij een event op maat. Vraag een offerte aan.

Roelof en Tiada

Neem vrijblijvend contact op

Uw event op Ameland laten plaatsvinden? Wij staan u graag vrijblijvend te woord. Wij denken graag met u mee om het verblijf op het eiland onvergetelijk te maken. Maak kennis met WadEvents!

Direct contact opnemen Bel 0562-850180